Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resa tempel och gräva gravar

Visst
vi kan resa tempel
gräva gravar
och lura lögnen

Vi kan
stå på händer
gå på fötter
och säga,
och

Vi kan
packa in oss i lera
strula med flera
eller hålla oss till en

Vi kan äta tills vi spricker
ifrågasätta hur
mycket vi dricker
och glömma ordet
levnadslust

Vi kan göra allt detta
och mycket mer

Men aldrig
kan vi fly

från själens
minne




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 404 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-09-14 21:05



Bookmark and Share


    Lars J
Utomordentligt bra diktat!
2006-09-16

  Laijza
Nästan lite religös framtoning, mellan raderna;))
2006-09-15

  Anna H
Så sant så... I slutändan är vi alltid vi och det kan inget ändra på. Inte konstigt att det är så många som lider av ångest och depresioner... Det är inte bra att försöka lura sig själv.
2006-09-15

  Daniel_78 VIP
Kul att denna lyftes fram av dig Ola,
en av de bättre jag läst av dig tycker jag nog.
gillar givetvis rimmen
men stycket som kändes även om det kan
ses banalt är

Vi kan
stå på händer
gå på fötter
och säga,
och
2006-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan