Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här skrev jag för länge sen, det syns på att Posten finns med. Det känns inte som om Svensk Kassaservice gör sig lika bra...


Konsten att skydda sig mot besvikelser


Konsten att skydda sig
mot besvikelser:

Man tar en kniv
och en svart fyrkantig låda

Lurpassar på lyckokänslan
blundar tänker
jag är lycklig nu
för att du ska komma och hälsa på mig
jag flyger fram utanför Posten på Linnégatan
ler så att folk tittar
förvånat, kanske roat, på mig

Nu tar jag kniven och
skär ut en fyrkant av lyckan
lägger den i lådan
stänger locket

Isolerar den från tiden
- dagen du ska komma
från händelsen
- att du ska komma

Sparar den
spolar bort kontexten

Sitter där
med min låda
när du

inte kommer.




Fri vers av millis
Läst 559 gånger
Publicerad 2006-09-22 15:48



Bookmark and Share


  Zam
Säker o klurig. Och ja, svensk kassaserviceär inga roliga ord :)
2006-09-22
  > Nästa text
< Föregående

millis