Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett triangeldrama


Julias hjärta

Såg du Julias hjärta blomma
och ögonen stråla extas
omsluten av din varma famn
innan hennes dröm gick i kras

Du kom som en räddande ängel
men gjorde sorti som ett svin
Nu vandrar hon där i spillror
av sin tillvaros egen ruin

Såg du Julias hjärta gå sönder
när du våldtog hennes själ
Nu har vemodet kastat ankar
och sorgen tagit befäl

Julias hjärta blöder nu
för att hon såg dig gå
hon tror sig ha förlorat
det hon aldrig kunde få

För du är åter hos mig nu
som om inget annat fanns
som om du aldrig varit
på vift nån annanstans

Fastän Julias hjärta värker
sover du lugnt här bredvid
fastän hennes luft är tung
andas du bara frid

Nu när Julias hjärta gråter
och mitt är tomt och kallt
så är det du och ingen annan
som just förlorat allt

Imorgon när du vaknar
är ingenting som förr
för nu ger jag mig ut i natten
och knackar på Julias dörr




Fri vers av limpan
Läst 218 gånger
Publicerad 2006-09-22 18:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

limpan