Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag tar take-away kaffet slut

Läser en tidning på cafét
Folk rusar förbi, stressade
I varderas hand dinglar en kaffe
En enkel pappersmugg

Killen som störtade fram, alldeles nyss
Fram till disken; \"Jag vill ha en dubbel frappucino\"
Eller sedan, ångrade han sig visst
\"Nej, jag tar nog en macciato
med extra
mjölk\"

Och han rusar ut i vimlet
Tillbaka
Tillbaka till den värd där pappersmuggar med lock
lämnas övergivna på gatan
efter att ha omslutit kaffet inuti

Och jag
Jag som bara vill ha en kaffe.
En enkel kaffe, inget extra eller utan, bara enkel tack

Människor runt om tror att de hört fel,
när jag beställer.
Och kaffebaren sen.
Vad menar jag med att beställa en vanlig jäkla kaffe?
Ska det föreställa en förolämpning?
Vanligt kaffe
brygger man hemma!

Jag slår mig ner
med min enkla kaffe
starkrost tror jag bestämt att det är.

Det är tydligen nåt slags mode,
märker jag snart
Att en liten tjej, beställer
\"En latte, på minimjölk\"
Hon lämnar cafét
Med en mugg i handen
Precis som den blonda tjejen
innan henne
Och den kurviga jäntan,
innan henne.
Alla med samma innehåll i sin mugg

En latte.
Med minimjölk
och låtsassocker.

Jag är helt ute. Totalt fel
i tiden, med min svarta,
vanliga
kaffe.

Kanske borde hälla i lite mjölk ändå,
bara för syns skull.
Om det är viktigt
Att kaffe inte smakar kaffe längre.






Fri vers av Princess.Poe
Läst 411 gånger
Publicerad 2006-09-23 16:14



Bookmark and Share


  john ekström
så klockren text, märks verkligen att du tänkt efter extra noga när du skrivit detta och att du blivit något upprörd, men visst har du rätt alltid.
jättebra..
2007-03-03

    ungapoeter.se
Du har rätt! Allt ska kompliceras. Roligt skrivet måste jag säga.
2006-10-02

  sazza
den var ju väldigt bra...jag skrattade lite..inget illa ment men den var ganska kul..och det stämmer faktiskt en dag tar det slut hehe..=) kram
2006-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Princess.Poe
Princess.Poe