Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är längtan längtans mål

-En längtan, en dröm
efter någon du inte når.
-En längtan så öm
att göra något du inte förmår.

Vad du inte förstår
är vad det är du ska finna
hos det du åtrår.
Vad når du om du skulle vinna?

-Att drunkna i en älskads famn?
Är det vad du vill?
Din längtan har ett namn.
Men vad är din längtans kärna?
-Att bara vara nära så nära intill?
Eller bor din längtan på en fjärran stjärna?

Har du betraktat din trängtan,
sett ner i dess djup, letat utan att finna?
Vad är dess natur, denna längtan?
Är den alls möjlig att besinna?

Du fann längtans blå blomma en dag
och fylldes av begärets betydelse.
tänkte att min längtan gör mig svag.
Just så var din tankes ordalydelse

Du finner en lilja
och ikläder denna din dröm
och låtsas att din vilja
är att drunkna i en omfamning ljuv och öm.

Är Din längtan diffus?
Är längtan längtans mål,
som ger ditt liv ett skenbart ljus
eller bara utfyllnad i själens svarta hål?




Fri vers av Agneta Bergman Fredrikson
Läst 783 gånger
Publicerad 2004-11-22 21:15



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
rimmat likt en sång, tack! Litet modern Taube...fint
2004-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Agneta Bergman Fredrikson
Agneta Bergman Fredrikson