Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns kärlek

Det finns kärlek
som är så vacker

att auran bränner
till just, sekunden innan
dom smälter samman
i ett enda andetag


Det finns kärlek
som är så skadlig

att redan innan
den har börjat föröka sig i blodomloppet
så är man alldeles sårig
inuti


Det finns kärlek
som är kravlös

och därför
är den evig


Det finns kärlek
som är
trasig

och den kan aldrig hela

Det finns kärlek
i dig
och kärlek
i mig

ibland börjar resan,
just där




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 259 gånger
Publicerad 2006-09-28 21:04



Bookmark and Share


  Lilla_Lala
När man upplevt alla dessa former av kärlek, hur ska man veta vilken som får en att leva mest? Jag tyckte mycket om den här dikten.
2006-09-29

  Jessica Ewa
Å ja. Detta är magiskt helt enkelt! Och så fruktansvärt sant så det svider!
2006-09-28

  Propella
Kärlek ala Ola. Detta är riktigt bra! De kursiva styckena sitter perfekt, det är insiktsfullt och ömtåligt och vackert på samma gång.
2006-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan