Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid slutet av regnbågen ....

Det är inte jag som är Gud
men gudomligheten
finns i varje människa

Poesin
kan ochså dela vattnet
mitt itu
bygga vägar
som verkade omöjliga
från början

Vattnet blir till vin
här i fantasin
maten räcker till alla
på jorden

Alla färger
blandas samman
och blir till
en mänsklig regnbåge
vid slutet
av regnbågen finner vi
fred ..




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 300 gånger
Publicerad 2004-11-25 22:01



Bookmark and Share


  Ilana
sitt kvar vid datorn så hoppar jag på bordet och applåderar!!! underbart!
2004-11-25

  Anna H
Ja tänk, egentligen kanske vi alla är gudar, eller i alla fall halvgudar. Tänk vad vi människor kan skapa, vi kan ju till och med skapa fred, om vi bara vill... Tack för den här! Mycket bra och intressant, tänkvärd. Det finns något gudomligt i alla, något gott.
2004-11-25

  Rachel Roth
den är fin denna dikt...gör mig glad!
2004-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan