Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kan la vara litet splittrad och tankspridd ibland, för mesta jämnan


Det här är en hysterisk text

Jag sitter här och ser på tv,
har radion på och lyssnar på
tre olika kanaler samtidigt
som jag surfar på internet
och spelar gamla vinylplattor
på grammofonen,
steker pannkakor i köket
och väntar på samtal
från olika försäljare som annars
brukar jaga upp mig ur badet.

Nej, jag är inte utbränd än.
Hur skall jag kunna vara det,
jag har ju bara tre olika jobb,
två hemifrån
och ett som jag går till på nätterna.

Från rummet intill
hörs de pålagda skratten
från en tv-serie som står på
ifall jag skulle ha ärende
till det rummet under dagens lopp.
Ibland när jag har tvättstuga
och har tvätt till åtta maskiner,
men bara hinner tvätta sex,
då tar jag genast en ny tid nästa dag
och delar upp tvätten
så den räcker till tolv maskiner,
samt sätter igång och bakar,
lagar mat, diskar, städar
och lägger fyra pussel
parallellt med varandra.

Om telefonen sedan inte ringer
på hela dagen
brukar jag ta fram telefonkatalogen
och medan jag blundar ta fram en sida
på måfå och pricka ett namn
med en penna,
sedan ett till och ett till
tills jag fått ihop en femtio stycken.
Jag skriver upp numren på små lappar
som jag lägger i farsans
gamla plommonstop.
Sedan tar jag upp en lapp i taget
och ringer upp och pratar med
för mig helt främmande människor,
titt som tätt mellan de olika sysslorna.

Samtidigt är radion
och datorn på hela tiden,
de olika tv-apparaterna
och jag tar ibland även fram strykjärnet
och strykbrädan och symaskinen
ifall jag skulle få litet tid över
att sysselsätta mig med dem.

Nu hör jag att telefonen i köket ringer,
precis innan jag hinner springa in dit
och svara så ringer det i badrummet
och i hallen.
Samtidigt börjar kyrkklockorna att klämta,
äggklockan att joddla
samt kaffepettern att vissla.

Snart skall det väl bli dags
för några wienerbröd,
en napoleonbakelse,
en sotarkaka
och farmors recept på lingonlimpa
med leverpastej och räkost.

Tänk om jag får bekant främmande idag
då kan jag bjuda på janssons frestelse,
ohlssons frestelse,
korv stroganoff,
korv kindström,
tornedalsk strömming och fjällmans ostkaka.

Var har jag nu stoppat strumporna,
de brukar ju ligga på byrån
och när de inte ligger på byrån
så ligger de på hatthyllan
och annars i tur och oordning
på köksbordet,
bredvid kameran,
i stekpannan,
i kylskåpet bredvid glödlamporna och smöret
eller hänger tvätt i badrummet




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 908 gånger
Publicerad 2006-10-16 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP