Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minne.

Ett minne.

Då jag var ett år fick jag en plast Bil. Kanske i Julklapp, kanske i födelsedags present. Den var Perfekt för mig att sitta på, putta med fötterna och köra runt med. Tuta på plast tutan. Röda plast däck, gul färg och en röd ratt.. Och sitsen var Grön. Jag kunde öppna den, stoppa ner dockan, och köra vidare. Jag kommer ihåg då jag blev för stor, för tung, och plast kanten där bak på bilen tog i golvet. Den skrapade mot och bromsade mig. Men jag ville förtsätta köra mede den, mera! Jag vet inte, kanske fick mina systrar ha den. Kanske bars den bara ner i källaren. Men nu står den i allafall här ute, i snön. Ovanpå några svarta soppåsar och gamla banan kartonger. Den ser så liten ut, det var så länge sedan. Den ska bort, lastas på släpen bland gamla mögliga kläder och förlorade minen. Köras i väg till soptippen, sorteras, plast, minnen...




Övriga genrer av majlo
Läst 312 gånger
Publicerad 2006-10-23 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

majlo