Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

100 ord: Människors värde

~~~


Hon visste med sig att hon hade druckit för mycket. Drack för mycket. Jämt och ständigt. Maken hade lämnat henne. Tagit barnen med sig. De önskade ingen kontakt med henne. Hon hade hamnat i den nedåtgående spiralen och orkade inte ta tag i sitt liv. Hon låg på sjukhuset igen, hypokondriker som hon var. Det var ett enkelt sätt att få lite uppmärksamhet på. Denna gång pendlade hon mellan vakenhet och medvetslöshet. I dimmorna hörde hon akutsjukvårdarna: \"Det är bara en fyllkärring, lägg inte ner några större resurser.\"

Hon bestämde sig där och då och tog aldrig mer ett glas.




~~~




Övriga genrer av Markattan
Läst 497 gånger
Publicerad 2006-10-29 15:05



Bookmark and Share


  ordterroristen
Vackert, jag är övertygad om att viktiga förändringar sker under korta tidsintervall och de sker där uppe. Då menar jag visserligen inte 10 sekunders intervall utan mer än helg för en så drastisk förändring, fast det här fallet kan man få det att gå ihop i vilket fall.
tack för en vacker skrift!

/osse.
2007-01-04

  swimsus@gmail.com
hm..en dikt med tyngd i. Blir intresserad vad det är som drivit dig till att komponera ihop denna... ;)
2006-10-30

  Bellabella
Gillar textens speglande sida...
Sista droppen...
2006-10-30

  Daniel_78 VIP
mm drar lite på minen i sista raden
på en annars ledsam text...
2006-10-29

    laissez_faire
Utanförskap och ensamhet, skildrat på ett väldigt slående sätt. Tycker om hur du inger en strimma hopp med sista raden.
2006-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Markattan
Markattan