Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kort historia om Lotta, då hon bad mig tidigt i våras att skriva min version på hennes framtid.


Lotta och främlingen

En vacker vårdag sitter Lotta och dagdrömmer ute i TV rummet. Det är något som fattas i hennes liv och Lotta vill inte att det ska vara tomt. Hon ser sina kamrater springa runt i hopp om att finna en samtalspartner. Lotta vaknar till och tar till sig kvällstidningen, bläddrar frånvarande i den. På sista sidan ser hon en annons om att det finns biljetter att köpa till VM galan i Globen. Inte för att hon var intresserad av sport, men varför skulle hon inte köpa en biljett. Snabbt går hon till telefonhytten med tidningen stadigt i handen. Efter en stund kommer hon ut och möter en av huskamraterna.
- Jag har beställt en biljett till VM galan.
Glatt hoppar hon vidare så att hennes lockiga hår flyger efter henne.
Dagarna går och nu parkerar hon sin vita Volvo utanför Globen. Småspringandes tar Lotta sig fram till Globen, en skön dag och spänningen höjde allt i kroppen på Lotta. Efter 20 minuter går hon för att köpa sig något att dricka. När hon går tillbaka går någon in i henne och hon spiller läsken över sitt nyinköpta linne. Både chockad och arg tittar hon upp på den främmande personen.
Förlåt mig det var inte meningen. Låt mig få köpa en ny läsk!
Lotta ser förvånat på mannen. Det var den mest trevligaste man hon träffat på länge. Orden försvann från hennes munn och nervöst tittar hon runt.
- Nej det behövs inte, det är ingen fara främling.
Han skrattar till och går iväg för att köpa en ny läsk åt henne. Efter en stund går de och sätter sig brevid varandra. De skrattar och har trevligt, när VM galan var över följde främlingen med Lotta ut till bilen. Förtvivlat ser hon att någon har skurit sönder däcken på bilen. Men främlingen ringer efter en taxi, när den kom följde han med lotta hem och betalade för resan. Lotta bjuder med honom in på te. Det tar inte lång tid innan de hamnar inne i hennes rum.
Två månader senare var främlingen och Lotta gifta och de har köpt sig en villa i en förort i Stockholm. De har även lyckats laga Lottas gamla Volvo med främlingens smidiga händer. Lotta väntar även deras första barn som tydligt visar att det är fyrlingar. Varje kväll går de långa och mysiga promenader med deras mysiga New Foundland Bamse.




Prosa (Novell) av Milliz
Läst 367 gånger
Publicerad 2006-10-30 16:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Milliz
Milliz