Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med en smula värk i ena knäleden äter jag min choklad medan regnet upphör att komma


K\'är l\'ek

Tranan lockar i fjärran sin syn
ägget borde veta när idéer skola kläckas

hönan och ägget samtalar om värpande
cyklisten far till lantgårdens idyll
avtalar om priser, tuppar och morötter

förödande kan det tyckas att kärleken
inte inser rätta värdet
av kyssarna
när Lotta och pojken med ärr
pressar sina läppar mot varandra
och ramlar omkull i vildvinet

sjung inte om studentens lyckliga dagar mera
ty csn lockar med priser på losmynthet
i nordanvinden

sjung om halta lottas krog istället
åk några stycken till Tailand och lek med barn
vilka fått hem och tak över huvuet
av kristna skandinaver
med hjärta mellan revbenen

de åker dit ibland och inser sina synder
solar och badar i solnedgångar
som kastar sina ljus på blonda kalufser

sedan återkommer de och betalar
plötsligt både skatt och tvlicens
medan huvudena hänger över korsord
och champagneglasen klirrar på efterfesten
ihop med musiken av Petter o Niklas




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 276 gånger
Publicerad 2006-11-07 00:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP