Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En närapå sann historia. I själva verket heter de inblandade personerna Barbro Hjälm, Torgny och Eva Svadnerforss.


Massagestaven




-Maivor! Skrek jag så det dånade i hallen och resten av lägenhetn, ty vi hade inte fått upp något på väggarna än... kanske för att vi inte haft inflyttningsfesten än, då folk brukar dricka rätt tappert och sedan spå upp denna tapperhet så att en hel del av densamma hamnar på just väggarna. Jag har köpt en massagestav! Jag skrek med något mindre bokstäver nu, för att inte störa grannarna, vi hade fått höra att de gjorde allt för att yngla av sig. Själva lekte vi fortfarande att det inte fanns någon morgondag.
-Vad sjutton gormar du om, lillprinsen? Vad sa du att du hade köpt?
-En massagestav, vi pratade ju häromkvällen hemma hos din mors. Och hon antydde att du aldrig hade gått och köpt något raffset att ha på dig, ja inte ens någon massagestav faktiskt. Och så föll det mig in att gå och inhandla just en sådan.
-Men du är ju fan i mig int riktigt klok, int skall du lyssna på vad min senila morsa säger om mitt liv. Och nog finns det väl bättre grejor att lägga pengarna på? En sådan där vibrerande grej kostar ju en hel del pengar, men det skiter väl du i, hur oansvarig får man bli egentligen?
-Men du kan väl se på den iallafal?
-Okej, nu när du ändå gjort dig besvär så, men det kan ju knappast vara ångervecka på sådan här saker. Oj, vilket fint papper den ligger i, och så är den i rosa och guld. Oj, den här måste ju ha kostat massor!
Okej, jag måste få prova den, men jag gör det på dass, du får inte vara med.
Någon timma senare.
-Du, nu när du gjort dig så mycket besvär för att vara snäll mot mig, och det inte går att lämna tillbaka den... så skall du få något riktigt fint av mig när du fyller år.
-Åh, det behöver du inte tänka på. Den kostade knappt någonting.
-Men självklart måste den ha gått på minst ja en sex sjuhundra?
-Nejdå, det är din syrras gamla avlagda, hon har köpt sig ett helt set nya prylar förstår du. Hon nöjde sig med betalning in natura faktiskt. Du minns väl att du var till Danmark en sväng i jobbet?
Nå, vi tyckte att det inte kunde göra så mycket om bara hon och jag hade litet kul tillsammans.
-Din jävel, det här skall du minsann få äta upp. Gå i säng med min syrra och få en satans begagnad apparat som betalning! Varför kunde du inte ha nöjt dig med att gå och köpa en brödrost?
-Vi har inte legat med varandra, hon och Börje bjöd mig på middag och bio efteråt, sedan gick vi och tog några bärs. Och som tack för att jag lockat med Börje att gå ut med henne på restaurang och bio, låt vara i mitt sällskap så bad hon mig ge dig den här lilla propellern...




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 585 gånger
Publicerad 2006-11-13 00:33



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Hehehehe...tack för ett gott skratt!!!
2006-11-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP