Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland kommer jag på mig själv, minns tillbaka i tiden hur kul det var att snatta. Och att dela de där upplevelserna med de andra tjejerna på jobbet.


Känner mig lässugen, prosaisk




Den här boken, den finns på rea, och jag vill så gärna ha den. Undrar om någon märker att jag låter den slinka ner i min lilla beautybox, och så stänger jag magnetlåset med ett litet klick så verkar det som om den aldrig varit öppen sedan jag gick hemifrån.

Några dagar senare. Det var ingen som såg mig, och boken var bra, nu kan jag ge bort den i present och förvänta mig något fint tillbaka. Det blir som att tvätta svarta pengar vita.
Tänk om jag skulle ringa Sandra och fråga hur det är på ridlägret, hon skulle bara veta hur det gick till att få ihop pengar till det.
Nej, det kommer hon förstås aldrig att få veta. Jag hoppas att hon aldrig får veta, och jag hoppas att hon aldrig behöver bli som jag.

Nu har jag inte stulit eller lurat någon på över en vecka. Jag blev inte upptäckt sist när jag stal den gamla kvinnans kvarglömda portmonnä på disken för skönhetsprodukter, kommer inte ens ihåg vad märket var.
Men så mycket pengar det var i den, litet över sjuhundra.
Men nu känner jag hur det drar i magen av lust att göra litet smågrejer.

Det var riktigt länge sedan jag läste en bra bok, en sådan där som jag kan sträckläsa. Inga deckare tack. Dem har jag tröttnat på, utom den där som jag fick i utbyte mot den jag tog i bokhandeln. Ja, visst var den spännande, men inte som en riktigt bra roman. Känner mig faktisk en smula lässugen, prosaisk...




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 558 gånger
Publicerad 2006-11-14 03:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP