Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt förslag för att motverka den uppenbara skam som idag anses finnas i stolthet och självgodhet. Själv avgudar jag ödmjukheten. Men för den skull ska vi väl inte reata idén med att vara nöjda med våra vackra sidor? Sen är det såklart ett struktur


Piedestal

-------------------------------------------------- 

Stolthetens synd. Dömd är den NÖJDE.

Ödmjukhetens dygd är den störste.

-----------------Nej.------------------

Såga inte av din piedestal:

Varför låta marmor krossas?

-----------------Men.-------------------

Ditt monument borde stå i en park så alla

kan se! Repstegar når väl ned från din

piedestal? Låt då världen klättra upp till dig!

----------------------Så.-------------------------

att marken tillslut är på ny nivå.

Marmor kan vi alla valsa på,

Även tre meter över marken.

-------------------------Slut.----------------------------




Fri vers av Filip Broström
Läst 358 gånger
Publicerad 2006-11-14 19:42



Bookmark and Share


    utan vingar
den här var bara så.. rätt.
wow.
2006-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Filip Broström
Filip Broström