Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konsten att få med ett och samma ord i en och samma text utan att någonsin komma till skott...land.


Mannen som klev ombord




Det var en gång en man
som så förfärligt gärna ville se Åland.
Han hade sett eländet på kort.
På fotografier, inte i verkligheten dock.
Hans kusins arbetskamrat hade en pojkvän
vars fars doktor hade sett Åland
genom en kikare från en nära belägen kobbe.
Detta var det närmaste som den lille mannen
någonsin kommit Åland.
Han gick ibland till kvarterets resebyrå
för att prata med flickan bakom disken
om att resa till Åland.
Ibland erbjöds han att titta i någon broschyr
om Åland.
Men han ville inte titta i dem,
det skulle bara plåga honom att se bilder
över ön och öarna kring Åland.
Vad han skulle göra om och när han kom till
just Åland.
Det visste ingen, inte ens han själv
hade lyckats komma på det klara med
varför han så gärna ville fara till just Åland.
Därför kom det också som en chock för honom,
när han genom ett lotteri och ett herrens under,
äntligen vann en resa till just Åland.
Men det måtte ha blivit något fel i bokningen,
för när han skulle stiga av båten
och kliva i land på Åland.
Så visade det sig att han och båten
istället hade styrt färden till Skott...land.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 380 gånger
Publicerad 2006-11-15 00:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP