Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan utan skor

Där står en flicka, alldeles övergiven och ensam.
Hon har inget hem, hon har ingen familj.
Flickan har fått utstå mycket ont,
hon har inga vänner och ingen som bryr sig om henne.
Kläder, nej snarare ett par trasor.
Hon fryser, hon har ingenstans att värma sig.
På nätterna sover hon under gångbroar.
Lite näring får hon någon gång i veckan genom att tigga
Väldigt liten kropp, undernärd och lider av anorexia.
Håret är ett enda stort trassel, senast hon fick vatten i det var förra månaden när det regnade. Skola, nej det vet hon knappt vad det är.
Där står en flicka, en flicka utan skor.




Övriga genrer av Jennifer
Läst 428 gånger
Publicerad 2006-11-18 22:38



Bookmark and Share


    Naemi
Bra dikt! Du har vissa grymma meningar som "Kläder, nej snarare ett par trosor" och "en flicka utan skor". Känns lite för mycket, för mycket att ta in. Man vill veta var det utspelar sig. Känns inte som Sverige. Du kanske kan få in något mer svar på: Var?
Fortsätt så!
2006-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Jennifer