Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordleka: Casanova

Casanova

Vi tar och säger att det är spanskt, även fast det är ett efternamn
Då får vi

Casanova
Casa no va

Vilket fritt betyder
\"Hus går inte\"
Vilket är relativt självklart
Sätter man in ett kommatecken dock så blir det
Casa, no va
\"Va\" syftar på tredje person singular, alltså han/hon/den/det
\"Hus, den går inte\"
eller
\"Hus, han går inte\"
men även
Hem, han går inte\"
Vrid på orden
\"Han går inte hem\"

Då kan man få det till frasen
El, que no va a casa
\"Han, som inte går hem\"

Vilket kanske stämmer på Casanova?

Tänk vad intressant det är att kunna fler språk...




Övriga genrer av Den Mörke Främlingen
Läst 595 gånger
Publicerad 2007-04-03 18:22



Bookmark and Share


  Vitsippa
smart (I)
2007-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Den Mörke Främlingen