Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Valde att inte skriva om mig själv i förstaperson, men detta är ändå jag. Brutenfjärilsvinge.


Lilla Fjäril

Fjäril fjäril
låt frosten dö,
det regnar över dig nu
och inte över vintern


Fjäril fjäril
dina drömmar blir så smala
av att bara ligga stilla
för att gatorna är hala

Så svårt att veta
rätt och fel
när inte ens en fjärilsvinge
fortfarande är hel


Fjäril fjäril
jag vet, du hatar tiden
och tiden börjar hata dig
om du ljuger igen

Fjäril fjäril
du måste våga
hoppa ner för kanten
inte som de andra
bara kasa ner för branten

Fjäril fjäril
ofta elak men sällan dig själv
ofta trasig
och sen hel igen

Lätt att bara
somna om
när inte ens en fjärilsvinge
orkar vara som dom


Fjäril fjäril
så många tankar om livet
älskar så mycket
men tar ingenting för givet

Fjäril fjäril
destruktivitet blir lätt ett hav
du kommer aldrig klara
alla världens krav




Fri vers av aprilsolen
Läst 1317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-12-22 18:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bedövande vacker poesi.
Bokmärker:)<3
2016-03-26

  aol
uderbar
2008-05-16

  brainwashed
UNDERBAR, älskar den på alla sätt och vis :D
2007-05-29

  Wingardium LeviosA
det bästa med dikten är att du inte är en fjäril! du är mycket vackrare än så! och dina vingar syns inte, därför kan man inte bryta av dem lika lätt <3
2007-05-02

  Johan Nilsson
vackert, sorgligt.

\"Lätt att bara
somna om
när inte ens en fjärilsvinge
orkar vara som dom\"

*mästervärks-varning*
2007-04-25

  Glitteringly
\"Så svårt att veta
rätt och fel
när inte ens en fjärilsvinge
fortfarande är hel\"

Det räckte. Jag är kär!
2007-03-02

  [ShadowWalker]
Bedövande vacker...

Om det nu är ett korphjärta eller en bruten fjärilsvinge, lika kirt är de tråd som håller uppe.

Din dikt fångar lika mycket som de strålande färgerna på just den där unika fjärilen har för omgivningens begapande blickar.

Tack för din målande bekrivning, tack för din lidelse...tack!
2007-02-04

  BeyondRedemption
fin, berörande, och väldigt kall.
2006-12-30

  Silverdroppe
Berörande och vacker.

Bra skriven.

Jag känner mig som den där fjärilen ofta..
2006-12-25

    Den Mörke Främlingen
Oh, den här berörde mig djupt efter en tredje läsning. Kan inte riktigt beskriva vad som jag tyckte vad bra, då det är svårt att försöka sålla.
Hela stycket var, obeskrivbar.

Måste säga att första gången läste jag utan att se den lilla texten över...

Bokmärks

Kram
/S
2006-12-22

  Gawain VIP
Vackert och berörande...
2006-12-22

  törne
fiiin <3
2006-12-22
  > Nästa text
< Föregående

aprilsolen
aprilsolen