Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsna barn: Hitta inte hem! Hitta bortanför!

Är jag vilse?
Anser ni mig vilsen?
Definera vilse
Är det när man inte vet vart man är
eller vart man ska?
Jag vet var jag är
men inte vart jag ska

Inte för att det spelar någon roll
man hittar nånstans nångång
frågan är om man vill hitta tillbaka jämt
eller vilsa bort på stigen
låta andra söka efter en
ett litet tag
sen komma fram

Ibland
kan man inte bara vilja
utan handla efter vilja
annars
blir man aldrig rebell
eller förortsmartyr
om man föredrar det

Förortsmartyrer
vilsna arma själar
ni hör inte hemma nånstans
enligt er själva
men alla ska
likt förbannat
värnas om
ni är ju mer vilsna än jag!

Men tydligen modiga
(eller hjärntvättade)
nog att kunna lida
i tystnaden

Utan att våga
är man bara en liten lort
utan att våga
blir inget gjort!




Övriga genrer av Den Mörke Främlingen
Läst 555 gånger
Publicerad 2007-09-17 22:43



Bookmark and Share


  aprilsolen
Lite paradoxalt på slutet....

Men, det här grep tag i mig, verkligen!
Och jag tror att vi är vilsna allihop. För, vem vet egentligen vart de vill eller var de är just nu?
Inte jag, i alla fall.
2007-09-18

  Just Emotions
jag kunde inte sluta läsa den.. om och om igen.. fastnade för denna..
2007-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Den Mörke Främlingen