Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vanlig morgon hos mig...


rara små fästingar till barn!!


Klockan ringer .. den är 06.50.. skyndar mig att stänga av den innan den lille grabben vaknar. Försent han är redan vaken!! Drar kudden över huvet och säger tyst för mig själv. Sov unge!!! I alla fall 5 min till.
Men nej inte då!!! Han börjar ropa ..
:mamma jag vaken
:mmm ,säger jag
:mamma jag snorig
:mmm sumlar jag igen.
Nu skriker han!
: MAMMA!!! KOMMA!!!
Lika bra att gå upp innan hela morgonen är förstörd ..bara för att jag inte hade vett att lägga mig i tid i går.
Kliver ur sängen å lyfter ur lillen.. det först han gör är att torka av snoret på mitt nattlinne.
Sätter han i soffan och slår på tvn.. Barn program. Jag som sa att ”mina barn ska minsann inte får se på tv bara för att jag är trött å inte orkar roa dom.men se där hur det gick!
Öppnar dörren till stora pojken, säger åt han att börja vakna. Går sen å sätter på kaffe.
Slår sen på datorn.
Tar mig in på toa å tänker på allt å ingenting, här är en lite fristad i mitt liv!
Nu hoppar jag till .. lillen skriker VÄLLING MAMMA!!!
Fixar vällingen och sätter mig vid datorn och läser tidningen.
Försvinner in i en värld som verkar såååå långt bort.. gliter å glamor. Tänker på hur det skulle vara att vara i Brittnes s kläder? Har hon samma problem som jag? Måste hon gå upp varje morgon när hennes barn vaknar?
Hoppar högt!!!
:mamma har äter snorkråkor det lilla äklet!! Säg åt han!!! (störst garbben))
mamma tatta dum!!!!(lillen)
Jag säter på mig hörlurarna å försvinner en stund för att snart upptäcka att jag gjort det igen.. klockan har hunit bli 07.45 å paniken kommer!!
lillen ska ha ny blöja och kläs på !!
Jag springer runt som en yr höna som tappat bort sin tupp!!!
När jag är färdig att klä på lillen yterkläderna säger han
:mamma bajsa mera!!!
Jag stanar upp !! tar tyst mina kris cigg, går ut och tänder en .. drar ett djupt bloss å tänker.
Det finns krig i världen!!jag ska vara glad för mina små änglar!! Posetivit tänkande!!

När han fått ny blöja ska vi ta oss ut till bilen.tro inte att det bara är att gå!! Inte om man är snart tre år och inte vet om man ska gråta eller skratta för att reta mamma!
Till slut tar jag lillen under armen å drämer igen dörren..
Då återstår bara att se om bilen startar som den allt som oftast inte gör..
Nej varför bli förvånad. Den låter som den ska starta men nej!!!
Varför inte fixa det jävla felet?!?! Tänker jag igen, för vilken gång i ordningen?!
Efter 17 minuters gråt och två cigg så hoppar den nu mindre fina bilen i gång.
Stora grabben gav upp å gick till skolan för 15 min sen..
Jag sätter på sterion .Men tro inte att jag hör något , för nu skriker han att det är fel musik!
Byter cd och sätter i shlatan låten som man kan kräkas på..
Äntligen på väg!!!




Prosa (Novell) av Ulrica
Läst 197 gånger
Publicerad 2006-12-15 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulrica