Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen har väl inte blivit berörd av vad som hänt. Så även jag. Men jag undrar ändå varför hemvändande avlidna svenska turister kallas hjältar och landssorg rekomenderas.


min hedran

Mina tysta minuter

mina tårar

mitt hjärta

min värkande ångest
av medkännande

går till
alla de
miljontals barn

som svälter till döds varje år

som mist sin mamma & pappa
för att någon glömt bort att han druckit
alldeles för mycket

de
12-åriga pojkarna som sänds ut i
ännu ett meningslöst krig

8 åriga thailändska flickor
som tvingas sälja sina kroppar
till vita feta västerlänningar

Mitt hjärta gråter

för alla barn
som gråter sig till sömns varje kväll
över det helvete de tvingas uppleva
igen

och igen

och igen..

när spriten gjort sig påmind
hos pappa

Mina tysta minuter är
långt fler än tre.

......





Fri vers av Zara Andersson
Läst 509 gånger
Publicerad 2005-01-08 00:25



Bookmark and Share


  Eldara
Denna är väldigt träffsäker. Skönt att se att det är fler som tänker så här!
2005-01-08

  Cattis Rönn
så här i natten....och visst sörjer man dessa barn...så orättvist livet kan vara...Bra skrivet!
2005-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Zara Andersson