Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mat, sömn, sysselsättning,sex

Infantil och enkel
tycker hon om sig själv
då mat, sömn, sysselsättning och sex
räcker för att ge ro i själen
Är nog för leendet
och ljuset i ögonen
lättheten i stegen
Som ett jagande djur
ett på alla fyra
eller i idet
för att smälta snö
och intryck
eller för ny energi
Ibland tycker hon att världen är genomskådad
av henne
Alla är ju som hon,
lika infantila och enkla
Det känns så även när hon försöker vara komplicerad
och då hon möter någon som spelar svår
Det känns så även i närheten av Dostojevski, Vivaldi, Einsteins relativitetsteori och den hermenueftiska cirkeln.
Det sista vet hon inte ens om hon kan stava till,
infantil och enkel som hon är
Hon vill gärna vara djup
Är inte djupt ytlig
men blir hellre aldrig annat än ytligt djup
För vem hinner annat än att
skrapa på ytan
på jordskorpan
på överhuden
Ingen hinner till Kina
under sin livstid
med enbart en spade från K-rauta
Ingen hinner förstå en annan människa helt
inte ens sig själv
Så hon tackar för mat, sömn, sysselsättning och sex




Fri vers av Tina-sol
Läst 513 gånger
Publicerad 2006-12-26 13:55



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Åh vilken helt underbar dikt!!!!
2007-01-15

    Charlotte S
Jag tycker att det självförverkligande behovet är det slutgiltiga och då har man ju klarat sig uppför den trappan som psykologin råder om. Tycker den här är mycket listig.
2006-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol