Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack...


En midvinternattsdröm

Ljusen fladdrar till. Vindens väna tunga slickar mig i ansiktet.
Det är kallt. Bredvid mig sitter min vän, min följeslagare, min älskade.

Vi sitter i tysthet och betraktar den stjärngnistrande natthimlen, den snötäckta frusna sjön och stearinljusen som vi har tryckt ner i snödrivorna. Det är vackert, jag ryser.

Fleecejackan jag bär håller inte vinden ute, men det gör inget, hon sitter ju bredvid mig. Hon värmer mig, min kropp, min själ. Jag håller hennes hand, kysser den försiktigt.
Vi sitter ofta här på parkbänken med ett par värmeljus och något att dricka, den här gången blev det päroncider, men det är egentligen för kallt för det. Varm choklad hade passat bättre.
Vi förstår varandra precis, hon och jag. Hon följer med var och när jag vill. Jag älskar henne.

Jag häller den sista skvätten av den stickande, kolsyrade drycken. Lågorna har slocknat nu, och det enda ljus man ser kommer från husen på andra sidan bron, en avlägsen gatlykta och de ännu mer avlägsna stjärnorna. De befinner sig så långt bort från oss, från mig, och från varandra. Ensliga och ensamma.

Temperaturen måste ligga runt minus femton nu, för kylan biter kraftigt i mitt ansikte och i mina fötter. Vi börjar gå där ifrån, dra oss hemåt. Hon följer med hem till mig.

Om det ändå vore på riktigt.




Prosa (Novell) av deepthoughts
Läst 1364 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-05 19:22



Bookmark and Share


  Kent Love
den var vacker... den tyckte jag om...
2007-05-12

  Svante
Är man med någon älskad så gör det inget att det är -15. Sköna bilder man får i hjärnan av att läsa detta. I slutet av texten känner man riktigt längtanskänslan. Bra skrivet! Kanon!
2007-02-14

  Aisha VIP
...jag känner smaken av varm choklad...och pärlande cider....jag känner kylan....och värmen....jättefint!...kram från Aisha
2007-01-16

    Vildrosen
Fin novell som förmedlar vackra tankar om hur det kunde vara!
2007-01-15

  nattig
En härlig o virvlande berättelse som är lättläst. Man är med och känner denna midvinternattsdröm. Väntar på flera......
2007-01-15

    3_miles_high
Väldigt vackert.
Så stämningsfullt och itne i för hastig takt.
Det går i en långsam lunkande fart.
Precis lagom.
2007-01-10

    sonrisa_falsa
Väldigt snyggt hur du bygger upp en stämning genom hela texten. Det gnistrande vintermörkret tillsammans med den sorgliga touchen blir underbar läsning!
2007-01-08

  vingklipptsparv
helvete vad vackert.
det är dessa små detaljer som får någon att skriva riktigt bra.
du har den talangen herr flax, att fånge det lilla som man lever för.
2007-01-08

    Camillaa
Jätevacker!


/ C
2007-01-06
  > Nästa text
< Föregående

deepthoughts