Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag såg kärleken i dag



mellan en stolt mamma och ett fnittrigt barn
mellan ett egocentrerat par på stan


jag såg kärleken i dag


i ett ljusfyllt rum med värme, folk och Gud
i ett nytt skott i krukan, oupptäckt förut


jag såg kärleken i dag


i blicken hos den klokaste och käraste vän
i min dröm som lever om att hitta hem


jag såg kärleken i dag


i en dikt någon skrivit, sprängfylld med själ
bara för att låta mig finna den här


jag såg kärleken i dag

och ingen behövde det mera än jag









Fri vers av Tassan
Läst 814 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-01-08 22:26



Bookmark and Share


  *Jenny*
ÅH! Vad vackert du skriver här! Mycket bra!
2007-08-03

  palle
Välsignade mig när jag läste om kärleken, påminner om en dikt som min storebror Sven-arne skrivit! Ha det, h.Palle
2007-05-31

  nattig
Ett arv av spirande kärlek. Vackert.
2007-05-12

  Karin Rosberg
Helt underbar! att få uppleva kärleken på så olika sätt.....fint skildrad!
2007-04-09

  Mangal VIP
Vackert och fyllt av hopp! Känns som om texten öppnade mina ögon lite till.
2007-03-06

  Vanja-Kristina Morgell
Gillar formen. Upprepningarna! JAG TROR DIG!
2007-01-26

  Karin Rosberg
Underbart att ha förmågan att se kärleken i så mycket!
2007-01-13

    pastorn
älskar den här vardagsbetraktande dikten om kärlekens väsen och uttryckssätt. det är så viktigt, så viktigt. och uppmuntrande. tack för att du hjälper oss andra att upptäcka kärleken. du lyckas gott!
/johan
2007-01-13

    Bodil Sandberg
Kärlekens väsen...ja det finns väl inget skönare...att njuta och anamma...din dikt är härlig!!!!
2007-01-09

  Lilla My* VIP
Javisst är det härligt att se kärleken som trots allt finns runt omkring!
Fina ord!!
2007-01-08

  Lillali
Mkt vacker och välformulerad.
Det är ngt vi alla behöver bli påminda om, kärleken som finns i nästan allt.
2007-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Tassan
Tassan