Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett leende. det räcker så.


Konstnärinnan (Med ditt leende målade du mig)

Undangömd, ja bakom slöjor och berg;
vid ett staffli i rummets skymda vrå.
Där står hon, Konstnärinnan, då hon målar
- tag efter tag.

Det som först var tomt fylls nu av färg;
Grön och blå, röd och vit och svart och grå…
Hon ler, Konstnärinnan, när hon målar
- dag efter dag.

Jag stirrar, kall i både ben och märg;
Det hon målar, kan det vara så?
Då hon ler, Konstnärinnan, när hon målar,
- jag, bara jag.

Med sitt leende målade hon mitt livs porträtt.




Fri vers av pastorn
Läst 612 gånger
Publicerad 2007-01-11 19:56



Bookmark and Share


  Bissen
Trollbunden!
2007-06-02

  Lill_poeten
Wow, så vacker!!!
Älskar dina ord, hur du förstollar den. ORDMAGIKER!
2007-03-05

  Lillasyster F
Underbart poem!
Symboliken med en Konstnärinna som målar en är vacker.

Tycker också mycket om den form du använder!
2007-02-15

    sunnanvind
vackert!
2007-02-14

  Vanja-Kristina Morgell
Genomtänkt komposition och ett väldigt spännande innehåll. Är övertygad om att den kan bli ännu mer utrycksfull om du gestaltar det som du skriver i slutet i ytterligare en vers!
2007-01-12

    Charlotte S
Bra slutkläm. Poäng som fick ett helt otroligt slut.
2007-01-12
  > Nästa text
< Föregående

pastorn