Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Krämig ås där lever jag trots att jag bara är en fågel


Talltita

Fågel.
Varför frågar du så ofta.
Jag kan bara förklara orden.
Dom är rena.
Dom kan förklara allting.
När du tittar fram och kiknar
mellan träden.
Då förklarar jag.
Du vill bara kämpa vidare.
Jag är nere och är klen.
Är du en renhet.
Trogen som bar.
Du log nyss.
Och jag sa.
Det var allt.
Jag framförde troget.
Att man bad.
Om hushållet.
Sommarsolen tog.
Och du vek mot molnen.
Och bad.
Visan vad grann.
Sagan tuvärr.




Fri vers av Cannes
Läst 351 gånger
Publicerad 2007-01-11 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cannes