Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan ryggsäck

Kan du cykla ner till hamnen
han sitter nog där
full som
en bensintank
som rinner över

Jo det är klart
han var ju där
med sina spruckna löften
och
vodkaandedräkt

Jag cyklade tillbaka
och meddelade

Mitten
är inte detsamma
som att frivilligt stå
i centrum

Nej jag är inte någon ängel
jag dricker,
svär och tröttnar

Men jag är
kvar,
jag sviker inte
jag får inte någon
att drunkna av dåligt samvete,
jag hänger mig inte i garaget
för att få
medlidande

Jag ljuger inte
för släktingar
så att det genetiska
ska få flyta obehindrat
utan skam

Visst
du är inte bara mörk
även ljus

Men dom tusen förlåternas land
bor inte i mig,
längre

Jag tillåter mig själv
att gå framåt,
utan ryggsäck




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 196 gånger
Publicerad 2007-01-12 22:13



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
"Jag ljuger inte
för släktingar
så att det genetiska
ska få flyta obehindrat
utan skam"

Där satt du huvudet på spiken!!
Stark dikt som verkligen berör!
2007-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan