Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en omgjord \"liten\" text som hamnade på mitt papper i septemberdimman.


höstlövspoesi

jag vill virvla i höstlöven och
låta ögonblicken färgas gula röda levande.
jag vill springa i motvind
som luktar nyvädrade lakan
och pressa världen
framför mig.

jag vill veta hur det känns
att ringla mot himlen som
en rökpuff ur en skorsten som
en gåva till molnen.
om jag blundar kan jag lådsas
att du springer brevid.
du är min present.

jag vill hinna ikapp
dina andetag och
smaka på dem.
hålla dig i handen.
min mobiltelefon ringer,
jag blir nostalgisk.
tänker lite på livet.
springer vidare.

vi har blommor
i våra ögon,
de slår ut om vartannat.
när du ler sprängs en ny
i mina ögon.
den är till dig.
vi har splitter
i våra ögon.
det glittrar
som tårar.
kanske är det tårar.
förmodligen.

i takt med världen
förändras utsikten.
min fönsterruta
byter nyans.
jag har inga gardiner.
jag vill ge solen en ärlig chans.

jag vill egentligen att
alla mina ord
ska vara fotografier.

det är ensamt
att splittra själv
jag har snubblat
in i dig
och nu sitter jag fast

du kan få mina ord
de är gratis
och handlar ju ändå
om dig




Fri vers av martinamartina
Läst 378 gånger
Publicerad 2007-01-14 15:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

martinamartina