Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
appropå en konferens idag som luktade jantelag och sura miner.


vi är synonymer

vi är synonymer
i våra egna böcker

vi är symfonier
naturfenomen
vi är konstverk
i världens alla konsthallar
i varandras ögon

vi är färgklickar
med fula mustascher
tablettberoenden
ärrade skratt

vi snubblar

vi speglar oss i de kreativas
intolerans
vi är mainstream
och annorlunda
vi är motsatser
eller magneter
dragkedjor
som plötsligt
och oväntat
krånglar fast sig i jacktyget

vi ljuger

vi håller med
fast vi borde
hålla emot
alla dom där dörrarna
som någon vill öppna
där inne sitter
nazisterna
ligisterna
narcissiterna
terroristerna
och väntar på den dagen
vi slutar bry oss

vi har redan flygblad
i våra fickor
med ord som bränns
utan att brinna

vi är synonymer
även de allra grumligaste dagarna
kan vi få kalla oss melodier

och om ridån stannar nere
teknikern tar semester
publiken ser på ishockey
istället för på oss

så får vi ändå göra avtryck
i en nyasfalterad väg
eller träna på att säga
jag tycker om dig




Fri vers av martinamartina
Läst 525 gånger
Publicerad 2007-03-15 17:25



Bookmark and Share


  Lilmarie Mellberg
Jag vet inte vad jag vill skriva egentligen... språket känns på nåt vis spretigt men ändå flyter det så lätt när man läser. Måste nog läsas flera gånger.
2007-05-19

  Sanchez VIP
jag tycker alltså om din stil, det finns en lätthet i dina ord och du har sköna diktmotiv/budskap

synonymer som är varandras antonymer, :)
2007-03-15
  > Nästa text
< Föregående

martinamartina