Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Haha.


Mamma, förlåt att jag ringer och stör, men jag vet inte hur jag får bort rödvinsfläcken från min vit

Mamma, jag vet att
Jag egentligen bara är ett barn.
Jag har inte varit med om 4 bröllop och en begravning
Jag har inte ens ett ICA-kort
Mamma, jag är fortfarande ditt barn
Arton år på Jorden är ingenting
Jag har knappt hunnit börja lära mig
Hur man ska hanskas med andra människor
Mamma, hjälp mig!
För jag gör många fel.
Jag blandar alltid vita strumpor med röda trosor
Mamma, hur fyller man i den där blanketten?
Jag vet inte alls hur man ska leva livet.
Jag har knappt fått hår under armarna!
Men mamma, du är nästan halvvägs genom livet,
du vet lite mer än mig!
Hur gör man den där goda såsen till kycklingen?
Hur får man bort rödvin från vita skjortan?
Mamma, hur vet jag att jag är gravid?
Hur ska man känna när man är riktigt kär?
Mamma, jag är bara barnet, ta hand om mig.
Jag vet ingenting,
Jag är ingenting.
Hjälp mig genom livet.
Mamma lilla, jag är inte bara din dotter
ditt blod
och DNA
Mamma lilla, det är inte bara du och jag sådär som på film
Du är min lärare, hjälp mig genom livet.
Mamma lilla.
Jag är bara barnet.




Fri vers av Herself
Läst 452 gånger
Publicerad 2007-01-22 18:23



Bookmark and Share


  Sofie Viktoria
Hyllning till mamma och samtidigt en vädjan om fortsatt hjälp. Bra fångat.
2007-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Herself
Herself