Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du obeveklige broder

Du kommer på kvällen o vidriga vän.
Du kommer till mig med löje.
Trots strävan att kuva dig kommer du än,
och kommer gör du med nöje.

Du stör min sömn med ditt eviga surr,
du kväver mig med ditt förakt.
Vi hamnar var kväll i vildsint kurr,
ty med den svarte har du kontrakt.

Jag känner långsamt hur syret tar slut,
ser hur du med ett grin mig betrakta.
På sängen du lämnar ett konvolut,
utan att mitt sinne beakta.

Med knarrande steg du vänder dig om,
lämnar mig i isoleringens hamn.
De svarta änglarna viskar mig; Kom!,
ty herr ångest, ja det är ditt namn.




Fri vers av K Larsson
Läst 303 gånger
Publicerad 2007-01-23 20:27



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
ångest ångest är min arvedel...
en återkommande svede
skön rim
2007-01-25
  > Nästa text
< Föregående

K Larsson