Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från toppen av diskberget! Jag känner mig som en fånig, motbevisad cyniker. En lycklig idiot. Gott så! Rimmar gör det också, jag älskar rim och rytmer!


VÄNTA NI

Väntan måste brynas
i synd och skam och flott
ett synfel som skall synas
vad är det du har fått
Du ser för långt bakom dig
Du lyssnar åt fel håll
Det finns nåt högst där uppe
Det spelar ingen roll
Man blickar gärna ditom
Mot stjärnglans och konturer
Och vrider sällan ögat
Mot själens hälsokurer
Du halkar i ditt psyke
Fått frostsår i puppillen
Står stilla i tamburen
Och bryter kamomillen
Du våndas
Men begrunda
Ty är det inte så
Att har man inget
Är det mycket lättare att få




Fri vers av Sven Barnet
Läst 609 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-31 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Barnet
Sven Barnet

Senast publicerade
Vansinne
VÅRFLOD
VÄNTA NI
* Se alla