Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om det man inte får känna. Om de svarta frätande tankarna som någon gång kommer. Om att vakna ensam en natt.


Rött som blod var det.

Rött som blod var det
det var rött som blod när mina ögon såg dig sådär
du såg ut som om du knullat någon annan i natt
och bakom mina revben vreds det om
Panikslagna hjärtslag
det blev rött som blod
och jag frågade mig själv, inte dig, varför du hade knullat någon annan
om du nu hade gjort det
jag kunde inte svara
du kanske inte visste att jag hade frågat
men du visste vad du hade gjort
hur rött det var att det var rött som blod i mig

Dui någon annan nyknullad och nonchalant
det blöder och blöder
du var inte här i natt
jag skrek på hjälp för täcket färgades blodrött och jag visste inte varifrån det blödde

Varför hörde du inte?
Varför visste du inte?
att det var så det skulle bli
du och jag - inte vi
så nyknullad och fri

Och när jag ser dig ovanpå mig ser jag bara hur du såg ut i natt när du kom
rött som blod
det är torkat nu och jag säger
\"förlåt att jag har så tunna kapillärer och blöder så lätt\"
du ser nyknullad och glad ut och säger
\"det gör inget\"
jag säger
\"nej det var ju ingenting\"
men rött som blod var det




Fri vers av skogsälva
Läst 488 gånger
Publicerad 2007-02-07 00:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

skogsälva
skogsälva