Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
innan ni läser, så vet att jag inte tycker en jude, eller någon annan människa för den delen, har lika värde som en gris. bara så ni vet


VEGAN

Fanatisk
är man alltid som vegan

Människo fientlig
är man alltid som vegan

Arg och förbannad
är man alltid som vegan


Ledsen, Frustrerad, Uppgiven, Upprörd
är man alltid som vegan

Ett tungt hjärta
har man alltid
som etisk vegan
i ett samhälle utan förståelse

Ett svart sinne
har man alltid
som stämlad
\"vegan jävel\"

Känslorna slås av tillslut
efter tusen skämt
efter tusen påhopp
efter tusen föraktfulla blickar


Men vi brinner, vi brinner, vi brinner
för någon måste föra talan
för de utan förmåga
att säga \"Nej\"

För någon måste brinna för förändring
och någon måste stå upp
och säga

\"En själ på ditt fat, en individ framavlad
för dina vanor
för din bekvämlighet\".

En jude i koncentrationsläger
och ingen sa \"NEJ\"

En gris i koncentrationsläger
och någon måste faktiskt
säga
NEJ




SPEAK UP!




Övriga genrer av highway101
Läst 294 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-08 13:21



Bookmark and Share


  To
Dock tror jag inte vi veganer är helt perfekta.
Roligt med dikter som även tar ställning för djuren.

Mog är det mycket känslor att hanskas med av den som är veganer av etiska skäl.
2007-09-27

    BetweenTheLines
bra skriven och stark text
är själv vegan och känner igen en del grejer du nämner
folk tittar på en som man är från en konstig planet
(fast jag tror det börjar bli bättre på den fronten)

och jo det svider i själen(ibland nåt förtvivlat rejält) när man ser ur ett perspektiv
köttätare inte gör

(fast jag förstår att man helt enkelt inte förstår
innan min ett med universum upplevelse
för 10 år sen,var jag lika omedveten)

intressant och rakryggad läsning
2007-02-08
  > Nästa text
< Föregående

highway101