Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattnets vilja velar

Vart vill vattnet vandra?
Vem vet vad vattnet vill?
Vattnet verkar vara
Varligt, vemodigt, vredgat.

Ja, vattnet verkar vara vredgat samtidigt som det känns varligt.
Ibland porlar det långsamt fram, ibland forsar det hastigt.

Vatten kan skänka liv.
Vatten kan dränka liv.
Vad vill vattnet?
Vill vattnet väl?
Vattnet velar – skänka eller dränka?

”Ingen har väl kommit till skada av lite vatten?”

Men vatten finns i många former.
Sjöar och hav.
Åar och bäckar.
Regn och snö.

Tsunami

Tsunami

Tsunami

”Ingen har väl kommit till skada av lite vatten?”
”Nej, men för mycket kan döda dig.”




Fri vers av A.R Jonsson
Läst 453 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-13 12:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A.R Jonsson
A.R Jonsson