Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
betraktelser, upplevelser, känslor. lördagen den sjätte februari, helsingborgs stadsbibliotek.


ännu en kanelbulle.

ta bussen in till stan
men gör ingenting förbjudet.
du dövas ju ibland
och då värker förbjudna tankar och ord
som namnlösa tillstånd i huvudet.

nu har jag en bok att hålla i handen också.
den är lite varm
lite varmare än kaffet i koppen
men mycket mycket varmare än
dimman i svenskavinterfolkets hjärtan.
och nej
jag har inte köpt
någon röd hårfärg idag.
jag vill känna mig riktigt tom
innan jag färgar mitt hår
och väljer att lysa signal signal.

man kan höra när det är
äldre människor som talar.
det är som om erfarenheterna gör
talet mjukt, rossligt, tröttsamt
ja allt samtidigt utan begränsningar.
allt i samma röst.
jag vill ha en sån röst.

kanelbullen smakar bra
men den där mamman ljög nyss
för sina barn.
om bibliotekets öppettider.
jag vet inte vart de skulle
men mamman hade på sig en päls.
kanelbullen är borta
känns nästan som att den där upplevelsen
tog den och slukade den
ur mig och mina händer.
jag har inte många med kanel.

vet inte om jag vill ta bussen hem
till vilket hem jag nu väljer idag.

ibland kanske man bara vill ha bevis
för sin fruktan.
om det var vad jag fick idag
kan jag inte riktigt svara på.




Fri vers av kaffeochglassärgott
Läst 509 gånger
Publicerad 2005-02-06 17:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kaffeochglassärgott
kaffeochglassärgott