Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter nattens kallbad

Att jag somnar frusen, sen
vaknar svettig efter de få timmarna
tycks mig vara ett skämt

Som om saknaden efter äkthet, och all annan blindhet
skapat ett stort hål i min säng
och ger mig ett kallbad varje natt

Min själ är så trött
Själsbenämningar då jag själv inte vet
vad det är jag vill sätta namn på

Som om jag någonsin tänkte ursäkta mig
mina känslor
när det finns något som är lite viktigare
Något som jag inte riktigt kan förklara
ens för mig själv

Något som bor i mig, ett mjukt, blött och uppfriskande täcke
sipprandes ner över mig likt regn - gör mig fuktig
för att liksom göra mig okapabel till att delta i
inbördeskriget inuti

Slaget är sedan länge dött
men det ligger kvar och viskar i era öron
precis som om ni bara lyssnar efter det, och inte lagt märke till
det där viktiga
Det är ni och allt annat som skapat det, slitningarna

Min enda ursäkt för att slippa
Det är det där pirret
Just det där som ger mig styrkan
Värmen och lugnet, det fullkomliga välbefinnandet

Det går att fly undan ovädret
att fly till något viktigare. Något större än livet




Fri vers av Stormflicka
Läst 548 gånger
Publicerad 2007-02-16 16:48



Bookmark and Share


  Moonwater
Väldigt vacker, vacker
2007-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Stormflicka
Stormflicka