Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den är för lång jag vet vet vet men jag har ju 100000 ord som alla vill komma ut på samma gång och de trängs så förbaskat att det är likaväl att putta in dem i samma andetag. det kallas kill your darling, det där jag inte behärskar. om ni står ut till sl


remixad frihet

spöregnet leker fistfucking med luften
spränger marken
genar ogenerat
rakt ner till grundvattnet
tjenare
rengör fasaderna
spränger bort avgaserna
lådsas vara tårar
på våra kinder
det är fine with me
på ett annat språk
vi är ju i ett annat land

men ni är fega som harar
ni har paraplyer ovanpå
era regnhattar
säkert skottsäkra västar
och kondomer fast ni aldrig ens
törs ge bort en kram

ledsen, men ni blir förblir ingrodda smutsfläckar
vågar inte ens titta upp
ifall allt kladd
i era moralkakor
skulle rinna undan
i ovädret

ändå är det allt ni kan snacka om
vädret
och jag har inte tid med er

pimp my name-funktioner
lite mer bling i vardagen, liksom
sugartastic m. beautiful
med hemligheter i jeansfickan

jag ska börja samla
på sköna lirare
med kullerstenar
under fötterna
namnunderskrifter
för gratis målarfärg
till konstnärerna

blunda hårt för nu börjas det
provokativa leenden
på det tysta språket
är ej tillåtet
fuck this book
på soffkanten
som sagt
jag har inte tid mer er

februari
och i en annan del av världen
fyller fadderbarnet år
300 kronor mindre på kontot
jaha
10 kaffe latte
och en smörgås

det finns distans
att inse

det finns också nya nyanser
självklarheter i ögonblicksverk
snubblande likt
poesi

som armkrokar
när det faller sig naturligt
att hålla nivån
att hålla i varandra
för att våga snubbla

blickar som byter riktning
nya andetag
ögonkontakter
fotsteg
ölsorter

musiken bestämmer
hur hjärtat ska slå
i epilepsibelysning
i remixade versioner
av frihet

du säger
dansa!
jag säger
godmorgon
ska vi dela ett glas juice
och prata gratis
om skosnören
och romantik

min vän ropar
tres bien
du är en blå råtta
men på natten blir jag en älg
och jag har stor kuk

vi har lärt honom svenska
på ett osvenskt vis

förmodligen är jag
en knallgrön fisk
som blir en byrå på natten
och äter dildosar till frukost
fast på franska

vi ritar om kartorna
med fingerfärg och färdighet
och fotsteg på nya trottoarer

tres bien




Fri vers av martinamartina
Läst 384 gånger
Publicerad 2007-03-01 02:34



Bookmark and Share


  Matisyahu
lite grov, tänkvärd och kul emellanåt
garvade lite. helt ok
stenade associationer
2007-03-02
  > Nästa text
< Föregående

martinamartina