Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

maria matilda guds amnesti


som barnet vaknar på natten
gråtandes
talas tiggarens språk omkring oss

en kvinna säljer sin ställning
och du viker undan med blicken

som att försöka tränga mellan
läpparnas säkerhetsnålar

vika en lapp
med tätt skrivna rader
bara bläck
och ett par slitna kängor

men trapporna rullar inte längre
och stationerna har redan klivit av

att lyssna vidare
smakar som napalm i morgonkaffet

bara askan blir kvar




Övriga genrer av himlens hemlighet VIP
Läst 436 gånger
Publicerad 2007-03-02 13:18



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Sprängfylld av smärta. Oerhört stark poesi.
2007-03-12

  leopardia
tjusigt. jag stimuleras och fascineras och slickar nöjt min päls. tack.
2007-03-05

  Lola
Jag kommer på mig själv med att läsa dikten i slow motion, nåja, väldigt långsamt iaf.
Titeln ligger supperfint på läpparna, både allitteratoriskt och rytmiskt. En fras som jag skulle kunna haka upp mig på, ungefär som när man får en låtslinga på hjärnan.
Maria Matilda guds amnesti...Maria Matilda guds amnesti...Maria Matilda guds amnesti...Maria Matilda guds amnesti...

Dessa rader grep tag i mig:

som att försöka tränga mellan
läpparnas säkerhetsnålar

Huuu.... vad hemskt och bra och precist förklarande i sitt bildspråk!

(pssst; \"en kvinnan säljer sin...\" du har nog glömt att slopa antingen \'en\' eller \'-n\'...)
2007-03-02

  Shininkagemusha
Shit, svart och grått i min värld.
2007-03-02
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP