Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är dags att tända ett ljus i mörkret

Frosten lyser vit på taken
Klockan tio
På förmiddagen


December för sjutton
En vecka till jul
Strax är det julafton


Som en blixt är den borta
Helgen är över
Tre dagar att komma till korta


De flesta människor stressat och jäktat
Men inte jag
För dessa tre dagar och fläktat


Kan någon svara mig
Vad skall det tjäna till
Varför inte ta det lugnt, säg


För det julen är menad
Att människorna
Skall vara i den förenad


Jag vet jag har rätt
Ingen idé någon försöker
Säga du är en sprätt


För vem är det som sprättar
För det mesta
Det är de som käftar





Inte ens de kan säga emot
Dessa mina ord
Då är de dumma i sitt klot


Nu glömmer vi dessa inkompetenta
För att i lugn och ro
Den stundande julen invänta


Fira den i glädje och gamman
Tillsammans med de närmaste
Filosofera och begrunda flamman


Tända ett ljus i mörkret i dessa tider
Det vi alla måste
Får inte sitta i det svarta, då vi lider


Det jag själv gjort under en tid
Nu är det slut
Här ska nu bli ro och frid


En enda julklapp
Under den kommande veckan jag önskar
Att någon ger mig på kinden en klapp


På munnen en kyss
En kram
Utan några hyss


Säger jag älskar Dig
Vill
Att Du blir min tjej



Det måste vara den jag vill ha
Har ni förstått
Ingen annan går bra




Fri vers av Gun Hurtig
Läst 317 gånger
Publicerad 2007-03-04 13:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gun Hurtig