Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
morgontrött?


Repris

Fara väntar
Lurar under sängen
Mamma vill att lugnet lägrar sig här i huset
Halv nio
Mörkt utanför fönstret
Vill inte sova själv
Pappa ska upp med morgonrodnaden
Magnesyl i nattmössan
Ordförande Mor och komendant Bror beordrar
Sova bör man, annars...
Ingen fortsättning är av nöden

Fullkornsmacka till Irak-kriget
Vanlig dag, att trycka på REW och sedan Play
Somndruckna ögon ser inte det döda barnet på skärmen framför sig, ser bara kaffekoppen på vardagsrummsbordet
Höjer inte ens på ögonbrynen åt de fyra VM-medaljerna som den duktiga skidåerkskan har kammat hem i någon alpstad
Ser bara kaffekoppen

Att säga att livet passerar i revy när man dör är inte sant
Livet är en revy
Det är bara första dagen man verkligen lever
Resten är repris




Fri vers av Nemisis
Läst 387 gånger
Publicerad 2007-03-20 22:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Applåd min vän!:-)))
Det bor en ung och klok filosof i dig....
Verkligen bra skrivet!!
2007-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Nemisis
Nemisis