Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värmeljus och

Vi är söta sura
och förbannat glada

Vi springer i motvind
och glassar i sol

Vi doftar vin
och uppkavlad kjol

Sen stöter vi på varandra
och vi stöter på varandra
utan resultat
eller med ödesdigra följder

Men en spade kan bara gräva
om dess herre
vill

Jag dricker julmust
i mars
och känner mig lite anarkistisk

Tur att
inte andra nöjer sig med det

Lukten av rutten sill
är i någon annans hus

Här doftar det
värmeljus
och
30 årskris

Men jag är lugn







Fri vers av Ola Rydberg
Läst 212 gånger
Publicerad 2007-03-22 18:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan