Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små gula lappar om kärlek

När livets tankar flyger
och byggs på berg av glas
står du där och glittrar
otroligt vackert bar.

Att älska dig är enkelt
att leva gör mig sjuk
tärd av eget tvivel
jag våndas håller ut.

Din stillhet klär dig vackert
din följsamhet är skir
den röst du har tar udden
ur varje giftig pil.

Vid varje stund i möte
vi famlar båda två
vi söker ord av närhet
och missar då och då.

Med tiden växer kronan
du håller i din hand
den blir tillika vuxen
och i den finns ett land.

Det landet heter sorglös
och staden glädjerus
vi börjar bygga grunden
men tappar bort vårt hus.

Jag håller ännu bilden
som gula lappar små
kom älskade och läs
den text som ska bestå.




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 355 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-03-23 23:11



Bookmark and Share


  Marreb
Tack för en vacker dikt med skirt och vackert språk. En poetisk upplevelse.
2007-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt