Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hopp.


Ett Ljus.

Länge har jag känt

Ett ljus

Som sakta börjar lysa
I en mörkrets kammare

Ett ljus

Som frambringar
Förändringar i vindens rörelse

Ett ljus

Som från ovan skänktes
Till ett trångt utrymme
Som hemsöks och vanhedras
Av den förbannades uppsåt

Ett ljus

Som skänker tröst
Där det inte har varit
Ett vänskapligt stöd

Ett ljus

Som inger hopp
Och lovande låga

Ett ljus

Som bygger upp tron
Tills dess fäste är stabilt
Och ankrarna nedsatt

Ett ljus

Som värnar om Guds lag
Och älskar med styrka
Den Herre som har skapat
Och väglett
Från mörkrets famntag ut till
Ljusets handledning in
Till paradisets boningar




Fri vers av DeepPoetry
Läst 232 gånger
Publicerad 2007-03-26 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

DeepPoetry