Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tiden skall gå - ..........


Ingen mening - bara ord.





Åt en rejäl middag. Avsluta med glass och vispgrädde. Gick till baren fick en dubbel espresso. Det var nu paret från Stockholm som träffats på nätet kom fram och bad att få dela bord med mig. Jag frågade lite om hur det gick till att mötas via datorn, Jag fick information.

Hemma letade jag - jodå - en rar dam 70 år
ville möta en rökfri gentleman som mig.
Själv hade hon pension och intäkter på femhundratusen och älskade skogspromenader.
Vem behöver en halvmillion för at ränna i skogen.
Hon får fortsätta och orientera sig på nätet.

Jag drog upp persiennen. Här behövs fönsterputs. Letade på nätet. I kvarteret sidan om bodde en frilansare.
Ringde - jo om en timma skulle han komma. En snacksalig man som putsat fönster i 45 år, Nu se jag bättre ut.
Ett par revliga timmar gick.

Telefonen ringde. Har inte hört en signal på länge. Tog den bärbara - om eventuella behov skulle uppstå är det inget hinder att förflytta sig.

< Ekman
< Hej det är Lisa. Jag var ute med hunden såg Du var kommen hem. Hur var resan?
< Bra.
< Vill Du komma in på kaffe och en nybakad bulle?
< Tyvärr upptagen. Skall till apoteket.
< Det tar väl inte hela eftermiddagen?
< Ingen vet - där kan vara kö. Har det hänt något här?
< Dom skall höja hyran.
< Det gjorde dom ju nyss.
< Det är fyra år sedan - värmen har blivit dyrare.
< Det har jag ingen glädje av som är söderöver varje vinter. Nu stannar jag hemma. Något mer?
< Nej.
< Hej då. Tack för att Du ringde,
< Det var så lite så.

Nu kom posten. Brev från skatteverket, Förr fick Anny det stora plastkuvertet. Nu var det tvärtom. Jodå - Anny skall deklarera -
ilskan lade sig då hon skall ha 1.500 tillbaka. Men kom tillbaka då jag skall betala 1.600. Nu skall jag aldrig rösta mer.

Nu ringer det på dörren. Ett jaa rännande här i huset. Det var vaktmästare som ville veta hur många nycklar jag ville ha. De skall byta alla lås.
< Fyra stycken : svarade jag.
< Dom kostar 300 kronor styck.
< Jag vill ha två. Rättade jag mig.

Telia bjöd på hela konkarongen. Digitalpaket, Nu kan jag sova framför apparaten hela dagen. Nu går jag in och ställer in ett lantbruksmagasin.




Övriga genrer av Lennart Ekman
Läst 689 gånger
Publicerad 2007-03-28 11:21



Bookmark and Share


  Albert
varför var du så sur på tanten med bullarna?
skulle va intressant att veta... hmmm...
2007-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Ekman
Lennart Ekman