Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beroende beroende och beroende

kaffe är det verkligen gott?
eller är det bara ett beroende som man dricker för å bli pigg, eller dricker man bara det för att vara social.

Jag gillar igentligen inte kaffe men ibland kan det vara jävligt gott, beror det på hur man gör kaffet eller beror det helt enkelt på vad man äter till? eller vilket sällskap man är med.

Jag vet jag låter helt konstig nu, men kan ju bero på att jag druckit 10 koppar kaffe? =) och cocacola å snus på det.

Vad betyder igentligen ordet \"Beroende\" jag vet vad det betyder men låter rätt dumt. Om du kollar noga på ordet låter det udda eller e jag udda? haha. jag börjar spåra nu jag vet.

Det finns så mycket man kan vara \"beroende\" av. Koffein, Tobak, Kärlek, Pengar, Godis,(eller är det socker i godis man igentligen behöver?, allt möjligt kan man vara beroende av. Det är endå en rätt jobbig känsla att behöva nåt man inte alltid behöver.

Tänk på hur mycket folk blir utnjyttjade och lurade av att dom är beroende av nåt.
Tänk på hur mycket din hälsa skadas av ditt beroende...
Tänk på hur mycket mer pengar du hade haft över. Fast pengar e inte allt i världen, men det förenklar och gör det bekvämmar här i livet.

Varför ska nästan allt styras av pengar? trodde vi var ett fritt folk...

beroende beroende! :(




Fri vers av Dennis Henriksson
Läst 353 gånger
Publicerad 2007-03-29 15:40



Bookmark and Share


  Mysiga Moa
Gillar dikten as mycket! speciellt:

Varför ska nästan allt styras av pengar? trodde vi var ett fritt folk...

Det är så grymt, det är så sant och ändå så simpelt men samtidigt djupt!
Det var bäst älskling!!!! ;)
Och vissa beroenden kan ju faktiskt vara bra, på ett eller annat sätt.. Jag är ju beroende av dig liksom :) puss
2007-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Dennis Henriksson
Dennis Henriksson