Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gårdagens fjärilar

Han dog
på järnvägsspåret

Vindarna viskar om
sann kärlek


Vid porten
av glömskan
hörs det vingslag
av gårdagens fjärilar

Regnbågens
starka
sken
är skatten
i nuet

Jag bankar mig blodig
men det syns ingenting
så schas, schas
här finns inget att se

När vi möts under täcket
dansar
gåsar på vår hud


Slå mig då
gul och blå

Ty jag känner ingenting i denna stund
förutom kärlek






Fri vers av Ola Rydberg
Läst 1748 gånger och applåderad av 54 personer
Utvald text
Publicerad 2007-03-31 15:26



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Berörande och vackert skrivet.
2020-04-18

  Roger VIP
Gött att se att inte alla de gamla mästarna lagt av. Välskrivet och gripande Ola!
2020-04-18

  Blickfångaren
Att hitta en kommentar som är passande är svårt men vill att du skall veta att du berör mig så innerligen djupt i det du skriver....

2013-05-01

  glasblåsarblå
Starkt och brutalt, älskar hur du väver in det spröda glimmande i det hårda.
2013-03-09

    jamming223
Fascinerande dikt. Tankeväckande!
2012-10-05

    vardagsbrus
det är sååå snyggt. och jag älskar såna dikter med rader i slutet. alla dikter, texter har ju rader i slutet. men alla har inte såna bra!
2010-11-15

  Cosmic Johanna
En stark dikt som går in, även om jag inte greppar allt,

så gör den mig nyfiken, på vad som egentligen utspelas i denna dikt.


får läsa den igen snart...

applåder så länge.
2009-05-12

  Alexander Jensen
Snyggt skrivet med känsla!
2008-09-17

  VeroVelo
vacker,vackar,vacker...\"Vid porten av glömskan hörs det vingslag av gårdagens fjärilar\" Abstrakt beskrivning men med nyckelord och meningar som gör en vacker helhet.
2008-05-13

  Connie
Jag ryser, stark text. Bokmärker helt klart!
2007-11-17

  Blumma.
\"När vi möts under täcket
dansar
gåsar på vår hud\"

Så sött :)

Verkligen jättefint..
Kram
2007-10-20

  DanSan
*****************************

Gripande rader med fjärilar i magen
och knottrade gåsar i huden . . .
Den här skulle vara utmärkt bra att
framföras på scen!!!

*APPLÅD och BOKMÄRKE*

*****************************
2007-09-20

  aol
stark bra text
2007-08-25

  "Silver" VIP
Mycket stark text, speciellt första delen.
2007-08-11

    Fredrick
väldigt bra...många vackra rader!
2007-07-20

    Ina
Dette var en helt utrolig tekst!*målløs*

Fortjener stor applaus og røde roser,
så vakkert og poetisk:) Skal lese mer av deg!

\\Ina:)
2007-06-11

  Blumma.
Fint :)
2007-06-02

  *Camilla*
fy f*n vad bra!!! herre min skapare :D
BOKMÄRKE!
2007-05-01

  Katja-
grymt bra!

K.
2007-04-20

  Starfish-Aura
vacker och vän

//Mjao
2007-04-17

  blanc
åh vilken trevlig text.

\'när vi möts under täcket
dansar
gåsar på vår hud\'

just den biten känns lite annorlunda men helt klart mysig! :)
2007-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan