Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilse i pannkakan - en liten betraktelse


Vilse i pannkakan... nån som minns det programmet? Det förstörde en hel generation. Det är i alla fall vad de säger. De som vet. Fast jag kan nog instämma, det var ganska konstigt. Kanske är det det som ska vara konst? Men för barn blir det bara konstigt. Och inte hade man nå´t annat att titta på heller.

Av nå´n anledning har jag återkommit till de där orden då och då på sistone.. smakat på dem.... vilse i pannkakan... Ja, det är nog så jag känner. Alla de där anskrämligt fula gubbarna som var i samma märkliga jättepannkaka och som såg så olika ut att man blev frustrerad och tyckte att de inte alls passade ihop. De hade märkliga konversationer med varandra och man förstod aldrig riktigt vad det hela egentligen handlade om.

Det är väl så det känns. Man är vilse i pannkakan. Bitarna passar liksom inte ihop och man förstår inte varför de egentligen finns där allihopa samtidigt, i samma liv. Bitarna har konstiga relationer till varandra och man fattar inte vad det hela egentligen handlar om.

Så pratade jag med en klok man. Han sa att jag var på rätt spår. Allt är bra. Det ser konstigt ut, men här är bra saker på gång. Var inte orolig, försök vila i att det är som det är nu.

Jag tänkte.. ok, jag är vilse i pannkakan, det får väl vara så en stund. Men han lovade att jag fick ringa igen nån gång, om jag skulle behöva bli påmind om att det är ok att vara vilse i pannkakan en stund.




Övriga genrer av Marreb
Läst 780 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-03 20:33



Bookmark and Share


  LenaLisa
Du har skrivit en tänkvärd text med samma rubrik som jag använde mig av. Jag ser också att det finns många fler som använt den rubriken här. Intressant, ellerhur!?

Jag gillade inte heller barnprogrammet \"Vilse i pannkakan\" när jag var liten. Jag har förresten inte hört någon alls som gillade det. Men det är ju intressant att han (Staffan Vesterberg hette han väl) har lyckats fastna så i minnet på oss alla.

Begreppet \"vilse i pannkakan\" tycker jag förresten är mycket användbart. Precis som du uttrycker så är det ok att vara vilse i pannkakan ett tag. Men inte för länge!
2008-02-07

  Dan Linder
ja det är nog hälsosamt. själva pannkakan i sig skrämde inte mig men Storpotäten var fan otäck!
2007-04-03

    *Zenobia*
Smaka på ordet/orden.....

Vilse-i-pann-kakan......

Vad säger orden dig ?

Jag tänker.....snurrig-i-det-som-kallas-hjärna...

Blir man som barn av alla \"förnumstiga\" råd....och moral-\"kakor\"...såsom exempelvis \"pann-kakor\"... ;))
2007-04-03

  Albert
kul, faktiskt
alltså; om du inte är vilse i pannkakan
då måste du börja fundera...
... det är nåt fel här... hmmm...

hmmm... måste göra nåt ... hmmm... nåt är fel här... hmmm... jag är inte vilse...

måste nog ta kontakt med nån ... kanske en själavårdare... typ... hmmm
2007-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb