Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hälsning från Nikki

Han erbjuder mig
amfetamin
Sedan visar han en bild på sin dotter
Pupillerna står ut,
han har knarkat sedan han var tio,
ren en månad
och sedan ett återfall

Han talar högt
och t-banetrafikanterna flyttar sig undan
från pupillerna,
orden
och verkligheten

Det ska gå längre tid nu
mellan återfallen
säger han
Och snart fyller han 28,
han älskar bungyjump
och fallskärm
som han nog ska få
av sin tjej
som varit ren sedan hon blev gravid

Och det är så mycket liv,
så mycket hopp
och en strävan
Jag blir så rädd att han ska misslyckas
när han trycker min hand
ber mig hälsa min kille
att han ska vara snäll
mot mig

Han går ostadigt
med en ölburk i handen
och amfetaminet i fickan
Hem till sin familj




Fri vers av Tina-sol
Läst 277 gånger
Publicerad 2007-04-15 12:09



Bookmark and Share


    Ti-elina
Ja, den här texten greå verkligen tag i mig. Du har lyckats skildrat en människas förhoppningar och strävan. Det är otäckt att så många går runt och mår dåligt och att man inte alltid kan göra någonting för att hjälpa dem.
Bra skrivet!
2007-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol